Мінрегіон розробив новий законопроєкт про комплексну термомодернізації будівель

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов презентував законопроєкт "Про створення умов для впровадження комплексної термомодернізації будівель".

Про це у вівторок, 25 травня, повідомили в пресслужбі міністерства.

За словами очільника Мінрегіону, підвищення енергоефективності будівель – один з головних пріоритетів відомства. Термомодернізація – це можливість ефективного використання ресурсів і економія по комунальним платежам. При цьому комплексний розвиток сфери енергоефективності стане "одним з рушіїв економічного зростання країни" і допоможе у досягненні цілей Європейського зеленого курсу.

Чернишов розповів, що законопроєкт був розроблений Мінрегіоном. Допомагали в цьому народні депутати, міжнародні партнери, експерти. Завдання документа – створення інституційних умов для масових впроваджень енергоефективних технологій в Україні.

За словами першого заступника міністра Василя Лозинського, працюючи над енергетичною сертифікацією будівель вдалося налагодити конструктивний діалог з експертним середовищем. Новий законопроєкт допоможе з адаптацією механізму надання державної підтримки, створить можливість для поступової реалізації проєктів глибокої термомодернізації, вводить системний підхід у формуванні та реалізації політики з підвищення енергоефективності будівель.

На платформі Мінрегіону до 28 травня відбудеться обговорення даного законопроєкту.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на початку цього року в Україні вперше встановили мінімальні вимоги щодо енергоефективності будівель, які були розроблені Мінрегіоном. Вони стосуватимуться нового будівництва та будинків в яких проводиться реконструкція або капітальний ремонт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом