Мінрегіон приступає до оцифрування ДБН

Міністерство розвитку громад і територій України взялося за оцифровку 110 державних будівельних норм і близько 60 змін до них.

Про це розповіла заступник голови Мінрегіону Наталія Козловська, повідомили в пресслужбі відомства.

За її словами, міністерство продовжує проводити цифровизацию держсектора. Оцифровка 170 діючих державних будівельних норм і змін до них забезпечить доступність текстів ДБН і створить зручні умови роботи для фахівців будівельної сфери.

Сьогодні в Україні працюють прийняті в період з 1994 по 2020 будівельні норми, які мають різну ступінь цифровізації. Це створює певні труднощі в їх використанні, адже для більшості документів недоступний пошук по тексту, а ще частина - це просто відскановані тексти.

У Мінрегіоні зазначили, що провести роботу з оцифрування допоможе німецьке суспільство GIZ. "Оцифровані документи будуть доступні в Єдиній державній електронній системі в сфері будівництва", - додала Козловська.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, всього в Мінрегіоні планують оцифрувати понад 10 тисяч сторінок – понад 160 документів. Раніше Київська міська влада перевели в цифровий формат тисячі будівельних паспортів і містобудівних умов і обмежень, виданих за 10 років, що дасть жителям столиці можливість самостійно перевіряти дані.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом