Мінрегіон опублікував законопроєкт, що захищає інвесторів на ринку нерухомості

Проєкт закону, що захищає права інвесторів перед недобросовісними забудовниками, був опублікований у понеділок, 5 жовтня, на сайті Мінрегіону.

Передбачається, що новий законопроєкт має очистити ринок нерухомості від різного роду будівельних пірамід і незаконних схем. Наприклад, останнім часом почастішали випадки продажу неіснуючого житла, зміна проєктів без повідомлення інвесторів. При цьому перенесення термінів здачі стали останнім часом "нормою", що призвело до зростання числа довгобудів.

Як наголошується в документі, запропонований законопроєкт зобов'яже надавати вкладникам права на ще недобудовані квартири під час укладення договорів купівлі-продажу. Таким чином інвесторам надаються ті ж права, що і покупцям готових квартир.

Після завершення будівництва об'єкт права власності автоматично змінює статус на "об'єкт нерухомого майна". Про це інвестора буде повідомляти держреєстратор. Крім того, законопроект зобов'яже будівельні компанії більш відповідально ставитися до даних обіцянок, звітувати про хід будівництва, заздалегідь узгоджувати зміни по проєкту.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще на початку літа міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заявляв, що його відомство розробило законопроєкт щодо захисту інвесторів у будівництві. Міністр підкреслив, що є кілька кроків, які поліпшать ситуацію на ринку будівництва, а саме страхування і фінансові гарантії забезпечення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

74

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом