Мінрегіон готує масштабне оновлення ДБН

Міністерство розвитку громад і територій України запланувало низку істотних змін в нормативах будівництва, які будуть носити комплексний характер.

Про це повідомили у пресслужбі Мінрегіону.

Як повідомили у відомстві, відсутність комплексного підходу у зміні державних будівельних норм призвело до роздробленості у галузі, що спричинило низку негативних наслідків. У зв'язку з цим, Мінрегіон розробив проєкт Концепції розвитку в Україні системи технічного регулювання та нормативного забезпечення у будівництві.

Відповідно до початкових планів, його реалізація має пройти до 2031 року. В основі нової концепції лежить європейська система регулювання. За словами глави відомства Олексія Чернишова, будуть повністю оновлені діючі ДБН з орієнтуванням на параметричний метод нормування, інклюзивність, ВІМ-технології та врахувань "життєвого циклу" об'єкту – від початку його будівництва й до ліквідації.

Також, протягом 10 років будуть впроваджені близько 90% європейських стандартів для будівельної продукції.

Детальний план впровадження Концепції буде розроблений після того, як Кабінет міністрів її затвердить.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на оновлення державних будівельних норм з Держбюджету виділять рекордну суму – 49 млн гривень. Зазначені кошти підуть на поліпшення якості будівництва в Україні, яке має проходити за міжнародними стандартами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом