Микитася випустили з СІЗО: захист прокоментував рішення суду

Колишній народний депутат і ексглава будівельної корпорації Укрбуд Максим Микитась був звільнений з-під варти.

Про це заявив адвокат Артур Габрієлян.

"Задоволено моє клопотання! Максима Микитася звільнили з-під варти, і він їде додому", - написав юрист в Facebook.

Змінити запобіжний захід вирішив у п'ятницю, 12 березня, Шевченківський районний суд столиці. Як розповів інший адвокат екснардепа Євген Грушовець, його клієнт буде знаходитися під нічним домашнім арештом.

За словами захисту Микитася, підставою для прийняття такого рішення стало те, що арешт та тримання під вартою були незаконними.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, колишній глава Укрбуду проходить підозрюваним у справі про викрадення людини. Один із доказів його причетності – листування з організаторами злочину – було визнано сфальсифікованим. Згодом це підтвердили і в прокуратурі. Однак правоохоронці вважають, що цей факт не може спростовувати причетність Микитася до викрадення. Його відправили за новою підозрою за ґрати перед самим Новим роком.

Також Микитась є підозрюваним у справі про махінації з нерухомістю Нацгвардії. Слідство з'ясувало, що посадові особи Укрбуду використовували підроблені документи для обміну квартир військовим у центрі Києва на житло, розташоване на околиці столиці. В результаті було завдано збитків на 81,6 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом