Микитась відшкодував державі 50 млн гривень збитків

Підозрюваний у справі про квартири Національної гвардії, колишній глава будівельної компанії Укрбуд Максим Микитась добровільно відшкодував державі 50 млн гривень з 81,6 млн гривень збитків, які були нанесені.

Про це в середу, 2 грудня, повідомили в пресслужбі НАБУ.

У Нацагентстві нагадали, що в рамках справи заарештували майно підозрюваних на 300 млн гривень. Також за порушення на користь держави з зазначених осіб стягнули ще 30 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 1 грудня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили Микитасю про нові підозри. Зокрема, його звинуватили в дачі хабара судовому експерту за підроблений письмовий висновок. Напередодні, 30 листопада, заступнику голови Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України повідомили підозру про отримання хабара. Крім того, у цій справі проходять і оцінювачі майна Олена Солома і Аліса Гринчук, які в суді визнали провину. Жінки звинувачувалися в приховуванні злочину і підробці документів.

Слідство з'ясувало, що посадові особи Укрбуду використовували підроблені документи для обміну квартир Нацгвардії в центрі Києва на житло, розташоване на околиці столиці. В результаті було завдано збитків на 81,6 млн гривень.

27 листопада відбулося чергове засідання Вищого антикорупційного суду, на якому було продовжено запобіжний захід для Микитася до 24 грудня.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом