Мер Одеси ввів мораторій на висотну забудову узбережжя

Тема висотної забудови узбережжя була і залишається предметом конфлікту в Одесі вже довгі роки. Серед інших про цю проблему регулярно сигналізують ЗМІ і активна громадськість.

Про це у ході сесії заявив мер Одеси Геннадій Труханов, передає РБК-Україна.

Одеський міський голова підкреслив, що в конфлікті завжди дві сторони. І в даному випадку йдеться про забудовників, що претендують на ласий шматок землі і отримують необхідні дозвільні документи у Києві.

"Є тут і третя сторона. Це одесити, громада. І вона, безумовно, постраждала. Причому, за законом, саме одеситам має належати ця земля", - сказав мер Одеси.

Труханов підкреслив, що нинішня влада вже зробила низку кроків для вирішення даної проблеми. Але через відсутність необхідних повноважень боротьба не приносить бажаних результатів.

"Я вважаю, що мораторій на висотну забудову одеського узбережжя має бути втілений на практиці і неухильно виконуватися", - сказав він.

Мер Одеси дав низку відповідних протокольних доручень, серед яких, зокрема, введення мораторію на видачу нових містобудівних умов і обмежень для проєктування об'єктів будівництва в прибережній зоні і в центральному історичному ареалі міста Одеси.

"Нас не лякають труднощі на цьому шляху. Ще Будинок Руссова показав нам, що нерозв'язних проблем не буває. А значить, і в цьому питанні ми зможемо навести порядок", - резюмував Труханів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівництво багатоповерхового житлового комплексу GRAF у моря відбувається на прибережних зсувонебезпечних схилах Одеси. Згідно з інформацією з Державного реєстру прав, на цю ділянку накладено ряд обмежень у використанні, тому що він входить в водоохоронну зону і зону особливого режиму забудови, що не передбачає постійне перебування людей.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом