Масова вирубка у Пущі-Водиці: поліція несподівано підтримала забудовника

У Голосіївському районі Києва у Пущі-Водицькому лісництві на в'їзді у 110 квартал 14 червня почали встановлювати будівельний паркан під ще один житловий комплекс, знищуючи при цьому зелені насадження, а прибулі на місце поліцейські розпорядилися не заважати забудовникові.

Про це написав співробітник лісництва Олександр Соколенко у себе в Facebook.

За його словами, забудовник почав завозити в ліс бетонні блоки для облаштування паркану. У підсумку важка техніка поламала кущі і підлісок. Співробітники лісгоспу намагалися безуспішно зупинити транспорт.

"Сьогодні вдень фактично я, Андрій Хрутьба (виконуючий обов'язки директора Голосіївського парку) і ще кілька активістів спільно намагалися зупинити важку будівельну техніку, забудовник "Продмарт" нахабно ганяє по території НПП "Голосіївський", – розповів Соколенко.

Коли все-таки вдалося заблокувати проїзд автотранспорту, до місця підтягнулися "тітушки" і стали погрожувати активістам, а прибулі згодом на місце співробітники поліції розпорядилися звільнити дорогу для машин. Хоч при цьому правоохоронцям пред'явили документи, що забороняють роботу будівельної техніки.

"Співробітники поліції змусили нас звільнити проїзд для техніки забудовника по території Нацпарку! Не допомогли ні копії положення про Нацпарк, ні картосхема парку з офіційного сайту, ні матеріали лісовпорядкування, ні посилання на указ президента номер 446, ні витримки з кадастру про межі Нацпарку", – розповів Соколов.

У квітні у лісі у Пущі-Водиці почали вирубувати вікові дуби на ділянці площею 21 гектар, де збираються будувати житловий квартал. Станом на 27 квітня було знищено цілий виділ дубового лісу, довжина просіки перевищила 100 метрів.

У 2007 році 21 гектар землі на вулиці Лісозахисній, 17 віддали фірмі "Продмарт" в оренду на 15 років. Тоді в Генплан внесли зміни і ділянку перевели з території рекреаційного призначення до садибно житлової забудови. У 2015-му Київрада вирішила розірвати договір оренди з "Продмартом". Однак ділянку так і не передали Пуща-Водицькому лісництву – на кадастровій карті так і залишилося призначення ділянки під забудову.

Згідно з даними YouControl, власниками ПП "Продмарт" значаться Вадим Пятецкий і ТОВ "Інтеко ВК". Останню компанію ЗМІ пов'язують з колишнім народним депутатом Дмитром Андрієвським.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше громадськість підняла великий скандал через вирубку лісу у Пущі-Водиці. Екс-нардеп Ігор Луценко вважає, що це знищення дерев може стати наймасовішим за останні 15 років. При цьому у працівників при собі є лише акт обстеження зелених насаджень, виданий "Київзеленбудом".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом