Причиною вибуху на Позняках міг бути "пенсійний вік" газових мереж – Шуляк

Одна з можливих причин вибуху в будинку на столичних Позняках могла бути зношеність газових мереж.

Про це ресурсу НЕРУХОМІ заявила заступник глави парламентського комітету з питань містобудування Олена Шуляк.

За її словами, в Україні вистачає аварійних будинків, середній вік яких перевищує 47-50 років, а трагедія на Позняках – сигнал про те, що владі слід провести моніторинг таких будівель.

"Пенсійний" вік і у наших газових мереж. Все це говорить про те, що в даний час слід приділяти особливу увагу технічному обслуговуванню і моніторингу таких мереж. Але, на жаль, більше уваги у нас приділяється розрахункам вартості за опалення, або обліку газу", – розповіла депутат.

За її словами, також з 2018 року було скасовано монопольне право газорозподільних компаній проводити технічне обслуговування.

"З одного боку, Україна вийшла на вільний ринок для того, щоб була чесна конкуренція (а ми отримували б якісні послуги), але на сьогоднішній день на ринку газопостачання такі послуги не завжди хороші. І це може нести небезпеку. Щоб вирішити це питання, слід переглянути законодавство, а також провести детальний моніторинг мереж та об'єктів", – уточнила Шуляк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вибух в десятиповерховому житловому будинку в Дарницькому районі Києва стався близько 10.00 21 червня. За попередніми даними, вибухнула газоповітряна суміш, що призвело до руйнування міжповерхових перекриттів четвертого, п'ятого, шостого та сьомого поверхів.

Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, влада Києва готові виділити 30 млн гривень на вирішення питання з житлом постраждалим через вибух.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом