Під Києвом чиновник за хабар обіцяв зареєструвати майже 100 ділянок

В Ірпені на Київщині правоохоронці затримали чиновника Держгеокадастра під час отримання ним 48,5 тисяч гривень хабара. За ці гроші він пропонував "швидку" реєстрацію 97 земельних ділянок.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби ГУ Нацполіціі Київської області.

Як повідомляється, правоохоронцями було встановлено, що 33-річний керівник міського управління Держгеокадастра у Києво-Святошинському районі та місті Ірпені, використовуючи свої службові повноваження, під час оформленні документації на земельні ділянки вимагав надати хабар у розмірі 48,5 тисяч гривень.

У свою чергу чиновник за ці гроші запропонував "свої послуги": щоб прискорити реєстрацію 97 земельних ділянок – заплатити по 500 грн за кожну і тоді він нібито не став би створювати бюрократичних перепон під час їх оформлення. Для того, щоб себе не компрометувати чиновник залучив пособника.

За даним фактом порушено кримінальне провадження, вирішується питання про оголошення підозри затриманим.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, співробітник Держслужби України з геодезії, картографії та кадастру, використовуючи службове становище, видалив з електронних даних відомості про земельну ділянку під Києвом в Ірпені.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом