Маркетолог компанії-металотрейдера Дмитро Бабущак: "Нещодавно було важко уявити, що арматуру можна замовити через соцмережі"

9 хв

Компанія-металотрейдер TD SLAVSANT заснована в 2020 році, об'єднавши фахівців зі сфери металопрокату з багаторічним досвідом. Сьогодні вона є однією з провідних на українському ринку. У її планах – відкриття нових представництв та розширення асортименту. Для компанії надважливо бути якомога ближче до клієнта. 

Ця стратегія успішно діє вже сьогодні, крок за кроком працюючи на бездоганну репутацію компанії, адже саме репутація, як відомо, – основа успіху всесвітньо відомих брендів. 

У інтерв’ю порталу НЕРУХОМІ маркетолог компанії-металотрейдера Торговий Дім "Славсант" Дмитро Бабущак розповів про особливості діяльності компанії, нові тренди у будівництві, а також про житло своєї мрії.

"Тонкостінні профільні труби слугують для створення дуже гарних дизайнерських кованих речей"

– Наша компанія – це сучасний торгівельний майданчик з повним асортиментом металопродукції, – розповідає Дмитро Бабущак. – Головна мета у нас – забезпечувати повний цикл її постачання нашому клієнту: прораховуємо, ріжемо та доставляємо. Ми намагаємося задовільнити потреби і у цивільному будівництві, і у промисловому сегменті – водо- та газопроводи, опалення, інженерні комунікації. Склади та філії компанії знаходяться у різних куточках України – Києві, Львові, Тернополі… Якщо чогось немає, завжди намагаємося оперативно знайти у постачальників та доставити замовнику. Кожен запит клієнта для нас важливий.

– Скільки людей сьогодні працює у вашій команді? 

– Близько сотні. Люди є найбільшою цінністю нашої компанії. Всі мої колеги дуже досвідчені, справжні професіонали – від директора Антона Казістова до звичайного вантажника. До речі, у компанії працює й чимало жінок. Наприклад, одна з них – кранівниця. Вона керує краном, який піднімає та опускає вантажі по п’ять-десять тонн.

 Хто ваші клієнти?

– Асортиментна лінійка дозволяє задовольняти потреби як роздрібних покупців(людей, які, наприклад, щось хочуть придбати для дому чи дачі), так і оптових – великих будівельних, аграрних компаній… 

– Чим особливий металопрокат, який реалізує компанія?

– Металопрокат – це продукт без суттєвих конкурентних переваг. Створення їх – наша задача. Цей ринок повинен приваблювати клієнта сервісом та особливим індивідуальним підходом – з моменту, коли замовник телефонує до компанії або заходить до офісу, до моменту доставки продукції ( арматури, труб, балок, дротів, швелерів...). Ми прагнемо до того, щоб кожен клієнт був максимально задоволений нашим сервісом.

– Читала, що ваша продукція зберігається на критих складах, і це виключає корозію.

– У нас є всі необхідні умови для зберігання, адже при контакті з вологою металопродукція втрачає якість та зовнішній вигляд.

– Знаю, що серед замовників у вас чимало виробників меблів. Що зазвичай їх цікавить?

– Тонкостінні профільні труби слугують для створення дуже гарних дизайнерських кованих речей. Це можуть бути лавочки, світильники, перила на сходах… 

"Лазерні верстати дозволяють робити надточну нарізку металу"

–"Мереживо" з металу у кованих виробах – філігранна робота… 

– Так. Для створення таких речей потрібне не тільки спеціальне обладнання,але й талант, творчий підхід. Зі звичайної труби майстри можуть творити справжні дива.Ковані лавочки та світильники дуже подобаються людям, їх замовляють для облаштування прибудинкових територій.

– Які інноваційні технології з’явилися останнім часом у роботі з металом?

– Лазерні верстати дозволяють робити надточну лазерну нарізку металу, який потім зварюється. Це напівроботизована технологія. 

– А які нові тренди спостерігаєте у сфері продажів металопрокату?

– Перш за все, збільшення продажів через інтернет. Ще зовсім нещодавно було важко уявити, що арматуру можна замовити через соцмережі. Зараз цей напрямок розвивається стрімкими темпами. Ми продаємо дуже якісну сертифіковану продукцію. Кожна партія супроводжується сертифікатом, де вказані всі характеристики, включаючи хімічний склад металу. За запитом замовника попередньо надаємо фото всіх ракурсів товару. Клієнтоорієнтованість – це ще один важливий тренд. У багатьох людей ще збереглися у пам’яті картинки із дев’яностих років, коли на металобазах часто було брудно, купа іржі… Людина, що потрапляла туди, й сама ризикувала забруднити одяг та взуття. Зараз зовсім інша ситуація. Ви можете завітати у чистий, світлий та теплий офіс, випити кави, приємно поспілкуватися й замовити все, що вам потрібно.

– Які тренди, на вашу думку, зараз актуальні у будівництві?

– Головні – енергонезалежність та оптимізація витрат на утримання будівлі. Будівництво величезних будинків-"палаців", які були популярні раніше, вже в минулому. Зараз люди почали рахувати всі витрати – на газ, тепло, світло… І це правильно. Варто більше використовувати природного світла, рельєфного та ландшафтного ресурсу.

"Потреба у металі зростатиме, адже це скелет будь-якої висотної будівлі"

– Як ви вважаєте, чи не зменшиться з часом використання металу у будівництві? Адже сьогодні, наприклад, у сантехнічній сфері металеві труби часто замінюються пластиковими – і фахівці стверджують, що ця альтернатива має навіть деякі переваги.

– У сегменті водо- та теплопостачання пластик дійсно успішно витісняє метал. Щодо монолітно-каркасного будівництва, яке зараз займає основну долю на українському ринку та, мабуть, і світовому, метал не втратить своїх позицій. Арматура, як використовувалась у несучих конструкціях, так і надалі буде застосовуватись. Можливо, технології дозволять зменшити діаметр арматури, але без металу, який характеризується перш за все міцністю, не обійтись. Думаю, що після війни в Україні буде спостерігатися бум у галузі будівництва: з’являтимуться нові житлові та комерційні комплекси, різноманітні промислові об’єкти… Звісно, потреба у металі зростатиме, адже це скелет будь-якої висотної будівлі. До речі, перший хмарочос у світі був збудований на основі металопрокату. У його основі був сталевий каркас.

"У дизайні екстер’єру будинку мені подобається поєднання металу та фактурного дерева, захищеного від впливу навколишнього середовища"

Яким ви бачите житло майбутнього та про який дім мріяли б для себе?

– Як я вже сказав, сучасний будинок – перш за все, енергоефективний. А також важливо, щоб він захищав від поганого настрою. В ідеальній сучасній оселі має бути дуже багато природного денного світла. Я б робив вікна всюди, де можна: панорамні у кімнатах, мансардні, дахові… Також важливо максимально використовувати природні матеріали. Можливо, ви помітили, що, наприклад, чимало виробників керамічної плитки прагнуть до імітації натуральності каменю та дерева? Зокрема, це стосується кольорової гамми та фактури. До речі, метал я вважаю теж природним матеріалом, бо він взятий із землі та створений з природних ресурсів. У дизайні екстер’єру будинку мені подобається поєднання металу та фактурного дерева, захищеного від впливу навколишнього середовища. Особливо цікаве рішення – використання металу "кортен". Це метал, у якому іржа технологічно "законсервована". Він дуже гарно виглядає у різноманітних дизайнерських рішеннях. Наприклад, зовнішня стіна будинку може бути повністю декорована кортенівським листом поміж фактурним гарним деревом – буком чи дубом. Цей метал буде доречним і для внутрішнього оздоблення оселі. Скажімо, дуже ефектним, неординарним може бути панно з його використанням у холі. Метал у декорі будівель використовується доволі часто – це і оцинковані труби, і тонкостінні, з якими легко працювати, бо їх легко зігнути.

Чи затребувана у дизайні інтер’єрів мідь?

– Вона виглядає гарно, але через те, що досить м’яка, при пошкодженні на ній утворюються зазубрини. До того ж, швидко чорніє. 

– У кожної людини своє уявлення про простір навколо будинку. Який ідеальний для вас?

– Навколо дому та всередині має бути багато зелені, різноманітних рослин. Я читав на порталі НЕРУХОМІ ваше інтерв’ю з українською архітекторкою Анною Іскіердо, де вона розповіла про будівництво житлового комплексу з власним озером, окрасою якого є біле латаття. Це дуже гарно. Думаю, це чудова ідея і для декору території приватного будинку. Я б хотів, щоб подвір’я мого будинку було обов’язково з водоймою – природною чи штучною. Вода завжди заспокоює. Всі дерева на території, де б я розпочав будівництво будинку, були б максимально збережені. 

"Мангал має бути важкий та монолітний"

– Що для вас важливо всередині будинку?

– Вільний простір та практичність. Це ідеальне для мене поєднання.

– А який стиль у дизайні вам до вподоби?

– З елементами лофту. Сірий колір у поєднанні з теплим на дотик натуральним деревом – це те, що треба.

– Чи використовували б ви метал у інтер’єрі власного помешкання?

– Без цього неможливо. Основа сходів на другий поверх, перила – все це метал, який поєднується з деревом. З вхідними дверима – та ж історія.

– Чимало людей вважають кухню чи не найголовнішим місцем у оселі. Про яку кухню мрієте ви?

– Вона має бути просторою. Думаю, що про це мріє більшість людей, бо чимало з нас росли у ті часи, коли кухня асоціювалась з маленьким простором, але ми проводили на ній досить багато часу. Мені подобається керамічна плитка на підлозі, а фасади та все, до чого торкається рука, мають бути з натурального дерева. Також ціную практичність у всьому – зокрема, у прибиранні. Кольорова гамма на кухні не повинна бути мазкою. Моє уподобання – точно не біла глянсова кухня.

– Чимало людей люблять готувати на свіжому повітрі. Як фахівець з металу порадьте, будь-ласка, читачам, як правильно вибрати мангал?

– Не варто купувати мангал з тонкого металу, тому що від високих температур він втрачатиме і естетичний вигляд, і функціональні властивості. Мангал має бути важкий та монолітний. 

– Які ще практичні поради можете дати щодо виробів з металу?

– Якщо, наприклад, плануєте збудувати огорожу біля будинку, беріть якісні труби, тоді вони будуть довговічні. Інакше вже через три роки ви можете побачити на металі іржу. До речі, корозія може бути не тільки зовні, а й наскрізною. Саме тому купувати металопрокат та вироби з нього потрібно там, де є гарантія якості. 

"Моє життєве та професійне кредо чесність"

– Чи є у вас хобі, яке б додало оселі родзинку?

– Я цікавлюсь авіацією. У мене є колекція мініатюрних моделей літаків. Взагалі мені цікава потужна техніка, яка здатна транспортувати величезні вантажі. Це, наприклад, і поїзди. Така техніка робить людину сильнішою.

– Яке ваше життєве та професійне кредо?

– Моє життєве та професійне кредо – чесність. Щодо роботи, додам також ось що: мені ще ніколи не було соромно бачити людину, з якою я зустрічався чи спілкувався (навіть дотично) по роботі. 

– Дуже важливо, коли люди вкладають у свою справу душу.

– Так. Працюючи у сфері металопрокату, я навіть почав вірити, що і техніка має "душу" (посміхається). Трапляється, співробітник захворів чи за певних обставин не зміг вийти на роботу – і кран, яким він керує, раптом перестав працювати. Приходить електрик, каже, що не бачить проблем, поломки немає, ремонт не потрібен… Містика – по-іншому не скажеш.

– Дмитре, що вас зазвичай надихає у роботі?

– Сама робота, бо вона мені подобається. Коли є продажі, клієнти задоволені та вдячні – все це надихає. Для мене дуже важливо бути потрібним людям і це відчувати.

Автор:

Ольга Сметанська

Інтерв'юер

Ольга Ліснича (творчий псевдонім – Сметанська). 20 років стажу роботи в ЗМІ. Перший в Україні тренд- редактор. Автор інтерв'ю з експертами та лідерами галузей у різних сферах. Інтерв'юер творців всесвітньо відомих брендів. Експерт Національного репутаційного рейтингу компаній

Усі статті автора

Коментарі

200

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом