Відома архітектурна студія із США допоможе відновити Ірпінь


У відновленні Ірпеня, що постраждав від російських окупантів, які навесні намагалися штурмувати Київ, прийме відома американська архітектурна студія Gensler.

Про це повідомляється на сторінці Irpin Reconstruction Summit (IRS) у Facebook.

У середу, 9 листопада, мер Ірпеня Олександр Маркушин та голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк відвідали Вашингтон та підписали меморандум з архітектурною студією. За словами мера, Ірпінь став форпостом та зупинив наступ на Київ, за це заплативши велику ціну. Очільник міста показав американцям, як раніше воно виглядало та як виглядає зараз.

Як зазначається, Gensler має великий досвід створення масштабних проєктів, проте компанія не брала участі у відбудові міст після війни. Однак Gensler все ж таки стала партнером міста Ірпінь і допомагатиме йому у процесі комплексного відновлення.

Американська студія збирається очолити комплексний процес відновлення Ірпеня, співпрацюючи з владою міста, місцевими та міжнародними експертами для створення Генерального плану міста, вирішуючи питання міського планування, мобільності, стійкості, розвитку транспортної та соціальної інфраструктури.

Gensler – це архітектурна студія зі штаб-квартирою в Сан-Франциско, заснована у 1965 році. Її фахівці проєктували 632-метрову Шанхайську вежу, другу за висотою будівлю у світі, а також офіси для New York Times, The Washington Post, Лондонської фондової біржі. Вони були залучені до розробки проєктів реконструкції міжнародного аеропорту у Сан-Франциско та терміналу аеропорту Джона Кеннеді.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, відомий британський архітектор Норман Фостер погодився взяти участь у відновленні Харкова, який також сильно постраждав від рук російських "визволителів".

Роботи архітектора можна побачити у Сінгапурі, Німеччині, США, Китаї, Франції, Канаді. Вони відрізняються масштабом та складністю виконання — чи то хмарочос, оранжерея, станція метро, спортивний стадіон, музей, штаб-квартира великої корпорації чи космопорт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом