В'єтнамські архітектори збудували собі офіс усередині "вертикальної ферми"

У В'єтнамі місцева архітектурна студія Vo Trong Nghia Architects завершила будівництво свого головного офісу, який розташується всередині "вертикальної ферми".

Як повідомляє Dezeen, будівля знаходиться в Хошиміні в районі Тху Дик. Бетонний каркас покриває "вертикальна ферма" з овочів, фруктів та трав. За задумом авторів проєкт Urban Farming Office стане представником низькоенергетичної архітектури.

За словами представників студії, відсутність зелені викликає різні екологічні проблеми, такі як забруднення повітря, повені та ефект "теплового острова". У цьому контексті нові покоління у міських районах втрачають зв'язок із природою, до того ж посилюються посухи, повені, а засолення ґрунтів ставить під загрозу питання із запасом продовольства. Саме це спонукало архітекторів до створення так званих "вертикальних ферм".

Ядро офісної будівлі збудовано з використанням відкритої бетонної рами. Стіна з рослин повністю закриває засклену південну сторону будівлі, фільтрує сонячне світло та повітря, запобігає перегріву та створює затінений мікроклімат в офісних інтер'єрах.

Всередині робочі місця організовані навколо центрального атріуму, а розсувні скляні двері на всю висоту забезпечують доступ до балконних зон для відпочинку там або збирання врожаю.

Щоб зробити офісні приміщення максимально відкритими, ліфти та сходи перенесли до північної частини будівлі, де цегляні стіни з невеликими отворами для вентиляції залишилися голими, щоб у майбутньому можна було прибудувати ще одну частину будівлі.

Архітектор Во Тронг Нгіа заснував свою однойменну студію у 2006 році, і з того часу вона стала відома своїми дослідженнями з архітектури з низькими викидами в атмосферу. Будівельники часто використовують рослини та бамбук у своїх проєктах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, архітектор з Італії Карло Ратті (Carlo Ratti) на замовлення китайської влади розробив проєкт хмарочоса заввишки 218 метрів, на поверхах якого головним чином вирощуватимуть фрукти, овочі та інші сільгоспкультури. Вирощуватимуть урожай на 10 тисячах квадратних метрів за допомогою гідропоніки, що дозволить обійтися без ґрунту. Доглядати рослини (посадка, полив) буде штучний інтелект.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

122

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом