"Велике будівництво": на Донеччині будують шпиталь з десятками сходинок перед входом

На Донеччині у Святогорську в рамках державної програми "Велике будівництво" будують корпус шпиталю для військових ветеранів, при цьому вхід у будівлю спроєктували з великою кількістю сходинок, не реалізувавши безбар'єрний принцип.

Як наголошується на сайті Донецької обласної державної адміністрації, у будівлі є два входи, при цьому перед кожним з них велика кількість сходинок. Біля головного входу – 22 сходинки, біля запасного – 24. При цьому хоч біля головного входу і встановили підйомник, але спроєктувати його в рівень з землею все одно чомусь не вийшло. Тому тут обладнали щось на зразок пандуса, частина якого висить над сходинкою. Відомо, що будівлю зводили з "нуля" тому у архітекторів були всі можливості застосувати сучасні практики проєктування і зробити її зручною, враховуючи особливі потреби майбутніх відвідувачів.

Нова медустанова розрахована на 180 ліжок, пріоритетний напрямок шпиталю – реабілітація учасників бойових дій на Донбасі та "дітей війни" з інвалідністю.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельники траси національного значення "Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка" в Дніпропетровській області в рамках "Великого будівництва" знесли житловий будинок і зайняли земельну ділянку жительки села Клешнівка Петриківського району.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом