В Україні друкуватимуть будинки на 3D-принтері

В Україні збираються почати друкувати будинки за допомогою 3D-принтера. Пілотний проєкт має стартувати у селищі Недригайлів, яке розташоване у Сумській області.

Про це повідомили на сторінці недригайлівської громади у Facebook.

Як наголошується в повідомленні, будівництво такого будинку проходитиме у рамках науково-дослідного експерименту. Селище на Сумщині стане першим в Україні, в якому зведуть житло у такий спосіб.

3D-принтер розробили і створили в компанії "Меллівора". Випробування пристрою відбудеться протягом двох тижнів. Це буде невеликий будинок, загальною площею всього у 48 квадратних метрів (6х8м), стіни будуть відлиті з бетону. Після того, як будинок буде побудований, на нього зможуть подивитися всі охочі.

Хто буде жити в цьому будинку або яким чином він буде використовуватися, в повідомленні не уточнили. Тим часом творці принтера зазначають, що їх пристрій спроможний відлити будинок площею до 200 "квадратів".

Згідно з даними YouControl, ТОВ "Меллівора" була заснована менше року назад – 19 жовтня 2020 року. Розмір статутного капіталу – 10 тисяч гривень. Засновники та бенефіціари компанії – Андрій Макаренко та Петро Леонтьєв.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, практика будівництва будинків за допомогою технологій 3D-друку вже широко використовується у світі. Таке будівництво відрізняється дешевизною і його головна особливість – швидкість будівлі. Іноді на зведення будинку йде всього декількох діб.

Наприклад, не так давно в Ейндховені (Нідерланди) заселили перший в Європі будинок, який був побудований за допомогою 3D-друку. Таке житло повністю відповідає будівельним нормам і є завершеною спорудою великого проєкту з п'яти будинків.

А в Німеччині надрукували будинок з кількома квартирами. Висота такого будинку – 3 поверхи. Заселятися в нього мешканці будуть вже у серпні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

210

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом