В Одесі демонтували дворівневий цар-балкон. Фото

В Одесі в середу, 17 травня, демонтували цар-балкон – прибудову, яку звели без відповідних документів.

Про це написав голова одеського ДАБКу Олександр Авдєєв на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні стало на один цар-балкон менше. Така прикраса будинку стала можливою завдяки дружнім діям двох сусідів. Однак Управління ДАБК не оцінило архітектурне рішення без дозвільних документів", - написав Авдєєв.

Він уточнив, що 15 травня комісія виявила облаштування дворівневого металевого каркасу впритул до фасадних стін двох квартир на першому та на другому поверсі в будинку на вулиці академіка Вільямса, 48/2. Відомо, що Одеська міськрада у власність чи користування не передавала ділянку, на якій недобросовісні будівельники розмістили конструкції. У реєстрі будівельної діяльності також нічого немає про дозвільні документи, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт.

Департамент архітектури та містобудування містобуди на проєктування не зареєстрував. Тому Управління ДАБКу надіслало листа до Київської районної адміністрації про демонтаж самовільної споруди.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше інспектори Держархбудконтролю виявили незаконне будівництво у Приморському районі Одеси на території готелю "Аркадія Плаза". Власники готелю вирішили перебудувати пам'ятку архітектури, проте вирішили це зробити також без оформлення дозвільних документів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

168

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом