У Варшаві збудували найвищий у Євросоюзі хмарочос. Фото

У Варшаві завершилося будівництво вежі Varso-Tower, надвисокого хмарочоса заввишки 310 метрів, який, між іншим, стане найвищим у Євросоюзі.

Як повідомляє Dezeen, у висотці будуть розташовані офіси, магазини, ресторани та навіть сад. Тут розміститься штаб-квартира місцевої девелоперської компанії HB Reavis. Новий хмарочос обігнав по висоті вежу Commerzbank, побудовану у Франкфурті 1997 року, яка вважалася до сьогодні найвищою в Євросоюзі.

Проєкт Varso-Tower реалізувала британська архітектурна студія Foster+Partners за підтримки інженерної компанії Buro Happold та архітектурно-будівельної фірми Epstein. Вежа має прямолінійну форму, що складається з трьох об'ємів, які зливаються в один, досягаючи своєї найвищої точки на висоті 230 метрів. Споруда увінчана шпилем заввишки 80 метрів.

Будівля розташована в центрі Варшави, поряд із Центральним залізничним вокзалом і є частиною бізнес-хабу Varso Place.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, нещодавно в Шанхаї студія Foster+Partners побудувала два двосотметрові хмарочоси DJI Sky City, з'єднані посередині підвісним мостом.

Один із засновників студії, архітектор Норман Фостер погодився взяти участь у відновленні Харкова, зруйнованого російськими окупантами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

352

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом