У Саудівській Аравії збудують незвичайний хмарочос кубічної форми. Фото

Влада Саудівської Аравії збирається побудувати черговий незвичайний хмарочос на північному заході від центру Ер-Ріяда недалеко від палацу Мурабба.

Як повідомляє Dezeen, проєкт носить назву Мукааб, він матиме форму куба, з висотою будівлі у 400 метрів, і по 400 метрів з довжиною і шириною. Хмарочос має стати новим обличчям Ер-Ріяда, він буде найвищим будинком у місті.

Фасад будівлі складатиметься з трикутних форм, що перекриваються. Понад два мільйони квадратних метрів віддадуть під торгові площі, розмістять 100 тисяч житлових апартаментів та 9 тисяч готельних номерів. Він буде включати 80 розважальних і культурних майданчиків, університет технологій і дизайну, багатофункціональний іммерсивний театр і "культовий" музей. Тут ще будуть різні культурні та туристичні пам'ятки, а також майже на всю висоту атріуму облаштують спіралеподібну вежу.

За даними уряду Саудівської Аравії, будівництво планують завершити до 2030 року. Це один із кількох мегапроєктів, які в даний час розробляються в Саудівській Аравії та фінансуються Державним інвестиційним фондом у рамках плану "Бачення Саудівської Аравії 2030" щодо диверсифікації економіки країни. Найвідомішим і найбільш спірним є проєкт Неом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Саудівській Аравії таки розпочали реалізацію сміливого проєкту – 120-кілометрового горизонтального хмарочоса Line. Згідно з ним, об'єкт складатиметься з двох будівель висотою по 448 метрів, що проходять паралельно одна одній через 75 миль пустелі, узбережжя та гірські ландшафти. Як повідомляють джерела, будівля буде простягатися від затоки Акаба через гірський хребет, а потім уздовж узбережжя до пустельного "аерополісу". Живитимуть Mirror Line відновлювані джерела енергії. Поруч планують облаштувати пристань, а на висоті 300 метрів розмістять стадіон. Попри те, що проєкт піддавався критиці з боку експертів, влада все ж таки зважилася на його реалізацію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом