У Саудівській Аравії все ж таки розпочали будівництво горизонтального хмарочоса

У Саудівській Аравії таки розпочали реалізацію сміливого проєкту – 120-кілометрового горизонтального хмарочоса Line.

Як повідомляє Daily Mail, компанія Neom приступила до роботи над проєктом, навколо якого точилися гарячі суперечки, а багато експертів називали його досить неоднозначним. Після того як влада країни заявила про бажання побудувати горизонтальний хмарочос, проєкт неодноразово критикували.

За планом будівництво проходитиме у пустелі на березі моря, де немає якихось поселень. Однак розробники проєкту запевняють, що їхнє дітище буде абсолютно автономним, а все, що потрібно для життя, буде розташовуватися в цьому місті-хмарочосі.

Представники забудовника розповіли, що всередині Line буде стабільний мікроклімат, зручне планування вулиць, завдяки чому можна буде дістатися з одного кінця до іншого за 20 хвилин.

За прогнозами принца Мухаммеда бін Салмана, будівництво має завершитись у 2030 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, згідно з проєктом, об'єкт складатиметься з двох будівель заввишки по 448 метрів, що проходять паралельно одна одній через 75 миль пустелі, узбережжя та гірських ландшафтів. Як повідомляють джерела, будівля буде простягатися від затоки Акаба через гірський хребет, а потім уздовж узбережжя до пустельного "аерополісу". Живитимуть Mirror Line відновлювані джерела енергії. Поруч планують облаштувати пристань, а на висоті 300 метрів побудують стадіон.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

290

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом