У Саудівській Аравії хочуть збудувати двокілометровий хмарочос

Державний інвестфонд Саудівської Аравії (PIF) розглядає плани щодо будівництва найвищого хмарочоса у світі, висота якого має досягати двох кілометрів.

Як повідомляє Meed.com, будівництво висотки планують розпочати недалеко від столиці – Ер-Ріяда. Як відомо, сьогодні найвищою вежею у світі вважається хмарочос Бурдж-Халіфа, новий має побити рекорд щонайменше вдвічі. Вже відкрито конкурс на проєктування цієї споруди, беруть участь вісім провідних архітектурних компаній з усього світу. До потенційних учасників входять американські фірми Skidmore, Owings & Merrill (SOM), Adrian Smith & Gordon Gill Architecture, Kohn Pedersen Fox (KPF) та Gensler; 10Design, французька компанія Egis та Killa Design з Дубая. Вартість проєкту оцінюють у 5 млрд американських доларів.

Зазначається, що інвестиції у подібні проекти виправдовують себе. Наприклад, будівництво Бурдж-Халіфи призвело до істотного подорожчання землі в районі Даунтаун.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Саудівській Аравії також розпочали реалізацію іншого сміливого проєкту – 120-кілометрового горизонтального хмарочоса Line, незважаючи на те, що він неодноразово критикувався. За планом будівництво проходитиме у пустелі на березі моря, де немає якихось поселень. Однак розробники проєкту запевняють, що їхнє дітище буде абсолютно автономним, а все, що потрібно для життя, буде розташовуватися в цьому місті-хмарочосі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом