У Празі бюро Захи Хадід звело хмарочос над вокзалом

1 хв


У столиці Чехії архітектурне бюро Zaha Hadid Architects завершило будівництво офісного хмарочоса “Масаричка”. Про це йдеться на сайті бюро.

Проєкт є частиною реконструкції вокзалу Масарик ХІХ століття. Перед будівлею створили громадський простір. Його частково розташували над залізничними коліями. Звідти створили виходи на перони, а також до автобусних і трамвайних зупинок.

“Дизайн будівлі інтегрується з поточною модернізацією Чеської залізниці історичного залізничного вокзалу, яка створює нову громадську площу частково над залізничними коліями. Це покращує доступ до платформ нижче та забезпечує нові пішохідні маршрути по обидва боки вокзалу”, — йдеться у повідомлення.

Дві будівлі офісно-торговельного центру звели на ділянці, яка десятиліттями була занедбаною. Архітектори намагались створити дизайн, який би гармоніював з історичною забудовою Праги.

“Дизайн Масарички встановлює діалог із прикрашеною історичною архітектурою Старого міста Праги — відомого як “золоте місто 100 шпилів”, — зазначили у повідомлення.

“Зовнішні ребра” західного фасаду сприяють затіненню сонця влітку. На дахах створили міські сади, для поливу яких зібрали спеціальну систему збору дощової води. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше в США схвалили запит для збільшення висоти будівлі, який має намір стати найвищим хмарочосом у США з розташованням в Оклахома-Сіті. Йдеться про хмарочос Legends Tower.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.4т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом