У Панамі втопився плавучий будинок за $1,5 млн просто під час презентації. Відео

У Панамі презентація першого плавучого будинку класу люкс SeaPod, розробленого стартапом Ocean Builders, стала повним провалом – будинок потонув.

За задумом SeaPod – це повністю автономний триповерховий будинок з житловою площею 77 квадратних метрів. У ньому є спальня, кухня, вітальня, ванна кімната та комори. Також розробники проєкту обладнали посадковий майданчик для дронів із доставкою. Технологія SeaPod за задумом - має повну автономність. Конструкцію на плаву утримують підводні труби, заповнені 48 м³ повітря. Частина будівлі навмисне залишається зануреною, щоб створити своєрідну морську екосистему.

Архітектори вважали,оскільки вода займає куди більшу частину планети, ніж суша, завдяки таким плавучим будинкам можна буде "заселяти" океани і моря, що частково вирішить проблеми людства. Будинок було створено за проэктом нідерландського архітектора Коена Олтуїса. Його запуск мав стати першим кроком до заселення Світового океану та перетворення його на "екологічний рай". Вартість проэкту – 1,5 млн. доларів.

Урочисті заходи щодо спуску будинку на воду відбулися у гавані Лінтон-Бей. Сюди прийшло багато гостей, серед яких були високопосадовці, у тому числі й президент Панами Лаурентіно Кортісо. Але щось пішло не так – будинок нахилився на бік і пішов на дно, недалеко від пристані.

Пізніше Ocean Builders пояснили, що баланс конструкції порушився через поломку трюмного насоса для відкачування води.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше будівельна група Blue Estate також вирішила підкорити водну стихію, збудувавши цілий плавучий острів у Карибському морі. Його розміри будуть вдвічі меншими за Монако – 1,5 км на 1 км, а ціни на житло будуть варіюватися від $19 800 до $1 млрд. Розрахований на постійне проживання до 15 тисяч осіб.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом