У надтонкому хмарочосі 111 West 57th Street завершили розробку інтер'єрів

У надтонкому хмарочосі 111 West 57th Street, спроєктованого SHoP Architects у Нью-Йорку, завершується розробка інтер'єрів від Studio Sofield, таким чином будівля буде повністю готова до експлуатації.

Як повідомляє Dezeen, хмарочос, висота якого досягає 435 метрів, є другим за висотою в Західній півкулі. Більш того, це найтонший хмарочос у світі, у співвідношенні висоти до ширини – 24:1. Розташована висотка на Манхеттені неподалік нью-йоркського Центрального парку, на так званій вулиці мільярдерів.

Студія Sofield спроєктувала інтер'єри хмарочоса, а також Steinway Hall, що прилягає до нього, який з'єднаний з вежею. У 91-поверховому 111 West 57th Street розташовуються 46 житлових апартаментів, ще 14 знаходяться в Steinway Hall.

"У 111 West 57th Street я мав намір створити внутрішню архітектуру, яка є безпомилковою і типовою для Нью-Йорка. Я історик за вдачею і прагнув вшанувати та пробудити пишність золотого віку нашого міста", - сказав засновник Studio Sofield Вільям Софілд.

Низку елементів освітлення та скульптури надала чеська дизайнерська студія Lasvit, фрески з барельєфами із золотого та срібного листя зображають архітектурні пам'ятки Нью-Йорка.

У хмарочосі кожен апартамент займає щонайменше один поверх. У кожному є центральна кімната, фірмова велика зала, яка часто охоплює всю ширину вежі. У резиденціях хмарочоса дерев'яна та кам'яна підлога, для цього використовувалися сірий дуб та камінь Macauba.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, хмарочос 111 West 57th Street у щорічній премії Emporis Skyscraper Award 2022 посів друге місце. Він височить над мегаполісом як голка. Фасад складається з теракотових панелей з 22 різними наборами контурів, які контрастують із бронзовими деталями та скляною навісною стіною. Це житлова висотка з дуже дорогими апартаментами, які можуть собі дозволити ультра багаті люди – вартість житла стартує від 57 млн доларів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

149

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом