У Львові надрукують на 3D-принтері найбільшу у світі школу. Фото

Найбільша у світі школа, створена шляхом 3D-друку, з'явиться незабаром у Львові.

Про це повідомив гуманітарний фонд Team4UA, повідомляє Інтерфакс-Україна .

Зазначається, що технологія 3D-принтера дозволяє будувати будівлі в десятки разів швидше та економніше. Для будівництва необхідно залучити лише двох кваліфікованих операторів. Тут точніше використовуються будівельні матеріали, скорочуються витрати на ресурси, а також сприяється гнучкості, свободі дизайнерських рішень та ефективному використанню простору.

Новий корпус школи у Львові – це пілотний проєкт програми HIVE (будівництва шкіл, житлових будинків за допомогою 3D-друку). До розробки проєкту залучили українську архітектурну студію balbek bureau.

Будівництво школи розпочалося у листопаді минулого року. На першому етапі було закладено фундамент майбутньої школи. На другому етапі, власне, мають розпочати 3D-друк. Цей процес було перенесено на кінець весни 2023 року. Очікується, що будівництво завершиться за п'ять тижнів. 2024 року школа вже повинна буде прийняти учнів.

За концепцією проєкту навчальний корпус матиме один поверх, де будуть розміщені класні кімнати, вчительська, санвузли та хол з інклюзивним простором, здатним прийняти всі категорії учнів, у тому числі дітей із особливими потребами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, українські архітектори запропонували використовувати технологію 3D-друку для відновлення одного з найбільш постраждалих районів Харкова – Північної Салтівки. Ця концепція увійшла до десятки найкращих на міжнародному конкурсі Impact Design.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом