У Лос-Анджелесі збудували сейсмобезпечний "вічний" хмарочос. Фото

У Лос-Анджелесі завершилося будівництво офісного хмарочоса (W) rapper, названого на честь зовнішньої конструкції на фасаді.

Як повідомляє Dezeen, проєкт, який розробився близько 10 років, реалізувала студія Eric Owen Moss Architects, це 72-метрова вежа Т-подібної форми. Фасад поєднав скляні та сталеві опорні конструкції. Обгортки облицювали вогнетривкою цементною штукатуркою сірого кольору. Зовнішні сходи, виготовлені з тих же матеріалів, вони зигзагом піднімаються вгору по одному боку будівлі, зливаючись з елементами фасаду.

Завдяки своїй конструкції будинок має сейсмостійкість, що у п'ятеро перевищує норми.

"Ймовірно, це найбезпечніша будівля, і її життєвий цикл, на наш погляд, вічний. Якщо в середу відбудеться землетрус, а ми з вами там працюватимемо, у четвер ви зможете повернутися до роботи. Тож це не та будівля, яка доведеться переробляти чи перебудовувати", – розповіла голова студії Ерік Оуен Мосс.

Незважаючи на інтенсивне використання при будівництві матеріалів з високим вмістом вуглецю, таких як сталь, у конструкції, Мосс вважає, що довговічність будівлі сприятиме зрештою зменшенню вуглецевого сліду в довгостроковій перспективі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Сан-Франциско в районі Берклі побудували сучасний триповерховий будинок, стійкий до землетрусів та зсувів ґрунту. Конструкція обладнана спеціальними сейсмічними заслінками, які уповільнюють реакцію будинку на землетрус і дозволяють йому протистояти поштовхам різної сили, зазнавши при цьому мінімальних пошкоджень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом