У китайському Нанкіні побудують незвичайний хмарочос у вигляді зруйнованої скелі

Нідерландська архітектурна студія MVRDV представила комплекс, що складається з двох хмарочосів, які здалеку нагадують скелю, що обвалилася. Його планують реалізувати у китайській провінції Цзянсу, у місті Нанкін.

Як повідомляє Dezeen, проєкт має назву Oasis Towers, це буде багатофункціональний комплекс із житловими та комерційними приміщеннями. Висота двох веж становитиме 150 метрів.

"Сучасна архітектура Нанкіна черпає натхнення у природі за формою та зовнішнім виглядом. У Oasis Towers ми хотіли довести цю тенденцію до максимуму — не лише імітувати природу за допомогою вигнутої, багатошарової "скелі", а й буквально включити природу у дизайн", — заявив співзасновник MVRDV Віні Маас.

За словами авторів проєкту, кожна з веж буде побудована на протилежних кутах блоків, щоб використати переваги західних вітрів, які забезпечать максимальну вентиляцію ділянки.

Сітчастий фасад прикрасить зовнішню обшивку веж, тоді як фасади, звернені всередину, матимуть каскадні тераси, орієнтовані на громадський торговий центр.

Тераси планують облицювати матеріалом із переробленого бамбука, на них зростатимуть чагарники та дерева. Між цокольним та третім поверхами розмістяться торгові та комерційні приміщення зі зручним виходом у розташований поруч парк, а житлові апартаменти будуть розміщені на верхніх поверхах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Нанкіні також було оголошено про будівництво дзеркального хмарочоса, здатного витримати землетрус. Будівлю проєктували з кінця 2017 року, а 2020 року з'явився готовий концепт. Він має стати найвищим будинком у місті.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

147

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом