У Китаї студія MVRDV збудувала житловий комплекс для "розумного міста"

Нідерландська студія MVRDV представила серію житлових висоток, розташованих навколо внутрішніх дворів у бухті Цяньхай у Шеньчжені, які стануть частиною проекту "розумного міста", розробленого технологічною компанією Tencent.

Як повідомляє Dezeen, житловий комплекс, який отримав назву Tencent 5, складатиметься з чотирьох внутрішніх дворів, оточених 11 багатоквартирними будинками та прилеглим дитячим садком, і задуманий як квартал, що сприяє розвитку спільноти.

Розташовані на вузькому півострові, житлові будинки на березі затоки стануть центральним елементом більшого кампусу "розумного міста", розробленого Tencent та спроєктованого американською архітектурною студією NBBJ.

MVRDV спроєктувала Tencent 5 як соціальний та зелений комплекс, що забезпечує житлом співробітників, що працюють у місті.

"Вносячи свій внесок у створення "розумного міста" Tencent, ми хочемо показати, що "розумні міста" - це також здорові, зелені та соціальні міста. У розумних містах завжди приділяється увага технологіям, і наш проект житлового комплексу Tencent, безумовно, включає їх , Але в нашій концепції технологічні аспекти невіддільні від соціальних просторів, зелених дворів, терас - технологічне йде пліч-о-пліч з людським", - говорить партнер-засновник MVRDV Віні Маас.

У терасних житлових будинках заввишки від 57 до 100 метрів розташовуватимуться однакові за площею квартири з видами на море на заході та на затоку на сході.

"Розташований у північній частині кампусу, проєкт MVRDV підкреслює рівність між мешканцями. Усі квартири ідентичні за розміром та плануванням, у кожній з них є балкон або еркер", - каже MVRDV.

Зелені двори та інші громадські простори Tencent 5 були спроєктовані як місця, де сусіди можуть спілкуватися один з одним. Пішохідні доріжки, що проходять через комплекс, забезпечать додаткові відкриті простори, де можна буде займатися спортом та проводити дозвілля.

На перших поверхах житлових будинків будуть розташовані додаткові місця загального користування, а багаторівневі балкони пронизуватимуть фасади.

"Великі багатоповерхові місця для відпочинку пронизують фасади веж на різних рівнях, дозволяючи мешканцям збиратися разом з тими, хто живе в тій же частині будівлі, і розбиваючи комплекс на кілька невеликих "кварталів", - каже MVRDV.

Дитячий садок, що примикає до житлового комплексу, також буде розташований довкола власного внутрішнього двору. Він складатиметься з ряду блокових будинків із садами на дахах, з'єднаних коридорами та пішохідними доріжками.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, студія MVRDV побудувала у Сан-Франциско житловий комплекс Каньйон, який став її першим завершеним проектом на Західному узбережжі США.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

424

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом