У Франції будують середньовічний замок без сучасних інструментів. Фото

Французи вирішили побудувати справжній середньовічний замок, причому зробити це за автентичними технологіями, без застосування сучасних матеріалів та інструментів.

Як повідомляє Archdaily, мета цього експерименту – згадати забуті технології в архітектурі. Така ідея прийшла в голову підприємцю Мішелю Гійо, після того як він купив майже зруйнований замок епохи ренесансу Сен-Фарго і відновив його. Згодом він вирішив побудувати з нуля схожий замок за старовинними технологіями. Для цього він вибрав селище Тренья з центрального регіону Франції, на ділянці поруч з лісом, кам'яним кар'єром і річкою. У 1997 році Євросоюз, влада Франції та меценати надали Гійо на проєкт близько 400 тисяч євро. Для будівництва залучили 70 робітників, які мають не тільки зводити замок, але і добувати будівельні матеріали і транспортувати їх на будмайданчик. Часто їм допомагають в цій справі волонтери. Їх вчать майстерності, а потім навіть видають сертифікати про професійну кваліфікацію

З огляду на високу популярність, дане будівництво зараз служить туристичною та освітньою пам'яткою. Тут проводять екскурсії і розповідають про особливості архітектури XVII-XVIII століть.

Як будівництво закінчиться, замок буде мати фортифікаційні споруди, масивні кам'яні стіни, велику головну вежу, дві вежі для захисту головного входу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Франції суд розпорядився знести особняк британського мільйонера Патріка Дітера, який був побудований без дозвільних документів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

209

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом