Студія MVRDV побудувала у США незвичайний ЖК Каньйон. Фото

Нідерландська архітектурна студія MVRDV збудувала у Сан-Франциско житловий комплекс Каньйон, який став її першим завершеним проєктом на Західному узбережжі США.

Як повідомляє Dezeen, Каньйон – це 23-поверхова висотка з вежею висотою 73 метри, що стоїть на цоколі з пішохідною доріжкою, що перетинає її та створює ефект каньйону, що, власне, і дало назву проєкту.

Фасад будівлі виконаний у червоно-коричневому кольорі, студія описує його як "порізану текстуру", а червоний колір відсилає до геологічних утворень Каліфорнії.

Будівля в основному житлова, складається з 283 апартаментів – майже третину відведено для сімей із середнім доходом, два нижні поверхи відведено під офісні та торгові приміщення.

"За допомогою нашого проекту ми створили відчуття рельєфу, щоб будівля була дуже тісно пов'язана зі своїм місцем розташування", - розповіла засновник MVRDV Наталі де Вріс.

Близькість до затоки Сан-Франциско дає можливість використовувати воду з неї як для охолодження, так і для опалення за допомогою водообміну. Ця система призводить до скорочення викидів CO2 та зниження споживання води та енергії і, отже, зменшення рахунків для орендарів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості , схожий проект студія MVRDV вирішила реалізувати у китайській провінції Цзянсу , у місті Нанкіні. Це комплекс, що складається з двох хмарочосів, що здалеку нагадують скелю, що обвалилася.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

250

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом