Стало відомо, як виглядатиме реабілітаційний центр під Львовом. Фото

Міськрада Львова обрала переможця архітектурного конкурсу на проєктну пропозицію реабілітаційного центру у Брюховичах, що на вулиці Івасюка, 74.

Як повідомляє Управління архітектури та урбаністики, за результатами засідання журі перемогла компанія "Проєктна Майстерня Бєляєвих". Архітектори внесли до проєкту мінімальні зміни до вже існуючих споруд.

За словами самих архітекторів, працюючи з фасадами, намагалися максимально коректно взаємодіяти. Вони перенесли головний вхід до реабілітаційного центру та приймального відділення. Перед ним оформили двір-вітальню. Перед новим головним входом до закладу організовано зону посадки/висадки пасажирів. Тут пропонується облаштувати велопаркінг.

За проєктом демонтажу підлягає будівля, що примикає до котельні та господарського будинку. Натомість планують одноповерхове "спортивне крило", в якому розмістяться басейн, спортзал, інші приміщення, що вимагають більш високих стель та більших прольотів між конструктивними елементами. Проєктом передбачено облаштування повноцінного третього поверху замість існуючого технічного. Крім того, у будівлі буде здійснено внутрішнє утеплення зовнішніх стін будівлі, утеплення підлоги, покрівлі та стелі цокольного поверху.

Як розповів заступник мера Львова із містобудівних питань Любомир Зубач, місто вже кілька років проводить архітектурні конкурси завдяки Управлінню архітектури та урбаністики. "Бо це дає якість. І дуже сумно, що такий підхід може перекреслити закон № 5655. Там же на порядку денному – не архітектурна якість, а питання кількості квадратних метрів", - зазначив чиновник.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Брюховичах також спалахнув скандал із будівництвом ще одного реабілітаційного центру. Зокрема, Львівський апеляційний суд задовольнив скаргу обласної прокуратури, заарештувавши земельну ділянку та недобудову на вулиці Широкій, 2 . Будівництво на ділянці мала вести Асоціація інвалідів захисників Вітчизни "Львівська здравниця". Як повідомив адвокат громадської організації, асоціація – законний власник земельної ділянки, який отримав усі дозвільні документи. Однак пізніше виявилося, що центр реабілітації – це лише 1% майбутнього масштабного будівництва. Тут мають збудувати і торговий центр, і житло.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом