Названо переможців у Skyscraper Award 2022. Фото


Хмарочос Valley, розташований у діловому центрі столиці Нідерландів Амстердамі, визнаний переможцем щорічної премії Emporis Skyscraper Award 2022.

Як повідомляє New Atlas, це багатофункціональний комплекс з трьох веж, що складається з офісів, торгових площ, зон для відпочинку та розваг та апартаментів. Це проєкт всесвітньо відомої архітектурної нідерландської студії MVRDV. Найвища вежа досягає висоти 100 метрів.

Для створення спеціального зубчастого фасаду використовували параметричний інструмент, створений у співпраці з інженерами бюро Arup. Крім того, завдяки йому вдалося точно розрахувати унікальний зовнішній вигляд будівлі, врахувати попадання денного світла всередині, структурні обмеження та конфіденційність життя його мешканців.

"Вибираючи Valley як переможця, журі було особливо вражене незвичайним та інноваційним архітектурним дизайном хмарочоса. Три вершини будівлі плавно перемикаються між прозорим скляним фасадом, що нагадують скелясту гірську поверхню, чому будинок і отримав свою назву", - розповів один із представників журі.

Друге місце в рейтингу дісталося хмарочосу 111 West 57th Street з висотою 435 м, розташованого в Нью-Йорку, США. Це проєкт студії SHoP Architects, офіційно це найвужча у світі башта у співвідношенні ширини та висоти (1:24) – вона височить над мегаполісом як голка. Фасад складається з теракотових панелей з 22 різними наборами контурів, які контрастують із бронзовими деталями та скляною навісною стіною. Це житлова висотка з дуже дорогими апартаментами, які можуть собі дозволити ультрабагаті люди – вартість житла стартує від 57 млн доларів.

Третє місце дісталося, напевно, найдивнішому хмарочосу: NV Tower від студії A&A Architects. Він розташований в Софії, Болгарія. Висота будівлі – 106 метрів. Творці проєкту надихалися природними кристалами, тому щоб посилити кристалічну тему, кожен поверх будівлі назвали на честь свого кристала та оформили відповідними кольорами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у 2020 році вперше за 20 років конкурсу Emporis Skyscraper Award 2022 перше місце віддали австралійській будівлі. Висота One Barangaroo у Сіднеї – є однією з найвищих у столиці Австралії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

183

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом