Китайці збудують найвищий хмарочос у столиці Еквадору. Фото

Китайські архітектори зі студії MAD презентували проєкт хмарочоса Qondesa, розроблений для столиці Еквадору Кіто.

Як повідомляє Dezeen, це буде найвищою будівлею в Кіто, фасад якої прикрасять різні рослини. Також це буде багатофункціональний комплекс, в якому розмістяться квартири та офісні приміщення. Фасад хмарочоса матиме ретельно продуманий органічний дизайн, створений з урахуванням природного оточення вежі.

"Фасад Qondesa, що росте від землі до неба, імітує звивисті лози, що сплітаються навколо будівлі, звужуються до її вершини і проростають зеленню, утворюючи кашпо на балконах", – розповіли архітектори зі студії MAD.

Розташований поряд з парком Ла Кароліна площею 67 гектарів у Кіто, Qondesa буде пов'язаний з рештою міста через сусідню станцію метро Iñaquito.

Відповідно до MAD, форма хмарочоса розроблена таким чином, щоб не загороджувати природне світло та види із сусідніх будівель.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, останнім часом у світі набирає тренд будівництво різних будівель із "зеленими фасадами". Зменшення рослинності викликає різні екологічні проблеми, такі як забруднення повітря, повені та ефект "теплового острова". У цьому контексті нові покоління у міських районах втрачають зв'язок із природою, до того ж посилюються посухи, а засолення ґрунтів ставить під загрозу питання із запасом продовольства. Саме це спонукало архітекторів до створення так званих "вертикальних ферм".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом