Фасади столичних будівель "позеленіють": у Києві стежать за світовими трендами

У Києві для створення "зелених фасадів" Управління екології та природних ресурсів КМДА передає столичним районним адміністраціям саджанці винограду Вічі.

Про це написав голова управління Олександр Возний на своїй сторінці у Facebook.

Так, по 50 саджанців передали адміністраціям у Солом'янському та Дарницькому районах. Паростки посадять біля будівель шкіл та житлових будинків, щоб через деякий час фасади прикрашали лози винограду.

"Користуючись нагодою, хочу ще раз спростувати міф, що Вічі може якось пошкодити стіну. За рахунок вусиків-присосок ця виноградна лоза просто чіпляється за стінки і ніяк не шкодить їм. Сприяє комфортній температурі всередині приміщення", - зазначив Візний.

Відомо, що Управління екології та природних ресурсів КМДА оголосило про старт екологічної ініціативи "Місто живих стін", що передбачає вертикальне озеленення з використанням винограду Вічі. Ця рослина легко чіпляється за стіни, їй не потрібна якась опора, вона невибаглива і легко вирощується.

Возний підкреслив, що вертикальне озеленення сприяє очищенню повітря: на вулицях із "живими" стінами вміст діоксиду азоту менший на 40%, а зважених частинок (пилу) - на 60%. Також має охолодний ефект як зовні, так і всередині приміщення. Влітку всередині приміщення із зеленою стіною температура нижча в середньому на 5 градусів у порівнянні з аналогічним приміщенням без такої стіни. А ще "живі стіни" поглинають дощову воду, що розвантажує міську каналізацію, та знижують рівень шуму вулиці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, тренди в архітектурі починають поступово змінюватися: замість звичайних скла та бетону використовують екологічніші матеріали, роблячи будівлі максимально комфортними та простими. При цьому самі висотки часто покривають рослинами, а простір у них – практичні для використання.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом