Бомбосховища з футбольними полями та кафе. Фіни готові до війни з рф. Фото

Фінляндія підготувалася до вступу до НАТО і продемонструвала свої бомбосховища, в яких можна пережити ядерний удар.

Про це йдеться у сюжеті журналістки CNBC Сільвії Амаро.

Так, фінські бомбосховища можуть похвалитися не лише своєю надійністю, а й комфортними умовами. У розпорядженні мирного населення є спортивні майданчики з футбольними полями та тренажерними залами, кафетеріями, дитячими майданчиками, окремою автостоянкою та багатьом іншим.

Так, за словами журналістки, одне зі сховищ розташоване на глибині 18 метрів під землею в Гельсінкі. Це своєрідне місто у місті, з усім необхідним для повноцінного життя. Водночас усі бомбосховища розраховані на більшу кількість людей, ніж населення столиці Фінляндії.

Ідея створення – захистити жителів міста від будь-якого виду загроз: вибухів, небезпечних газів, радіації, токсичних хімічних речовин та навіть ядерної загрози. У мирний час їх використовують у різних соціальних заходах, але у разі потреби за 72 години ці приміщення можуть перетворитися на сховища.

У зв'язку з війною в Україні цим бункерам почали приділяти більше уваги. Як кажуть фіни, зараз поки що їх країні нічого не загрожує, але є сусіди, які можуть становити загрозу.

Як відомо, Фінляндія відмовляється від свого нейтрального статусу і вважає, що ці сховища можуть бути цікавими для країн-членів НАТО.

Варто зазначити, що в Україні люди змушені ховатися по підвалах, які абсолютно непристосовані для війни, що призводить до величезних жертв серед мирного населення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Верховна Рада збирається змінити будівельні норми, ініціюючи будівництво бомбосховищ у нових будинках. Так, питання облаштування у нових будинках бомбосховищ буде врегульовано на законодавчому рівні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

191

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом