Архітектори, які відновлюють Харків, спроєктували набережну на Кіпрі. Фото

Британське архітектурне бюро Foster + Partners опублікувало плани реконструкції набережної в курортному місті Ларнака на Кіпрі.

Як повідомляє Dezeen, архітектори розробили проєкт на замовлення місцевої нафтової компанії Petrolina Group. Зокрема, передбачається замінити близько двох кілометрів будівель нафтопереробного заводу, які розташовувалися на набережній на північ від центру міста.

Між сусідніми вулицями та набережною будуть розташовані численні малоповерхові комерційні, житлові та готельні квартали, довкола будинків будуть висаджені дерева. Райони будуть розділені чотирма каналами, що йдуть від набережної.

За словами архітекторів студії, деякі елементи колишнього нафтопереробного заводу буде збережено в рамках забудови, щоб відзначити індустріальну спадщину міста.

"Генеральний план зберігає та посилює характер міста, створюючи нове захоплююче бачення його майбутнього. Наш підхід був розроблений у тісній співпраці з міською владою на основі ключових ініціатив муніципалітету, які сприяють сталому та цілісному розвитку міста", – розповів старший партнер Foster + Partners Бен Скотт .

На опублікованих Foster+Partners рендерах показано створення пляжу на набережній разом із дощатим настилом, він замінить нинішній промисловий ландшафт. Вздовж пляжу буде низка ресторанів та кафе, розміщених у будинках з дерева.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, відомий британський архітектор Норман Фостер погодився взяти участь у відновленні Харкова, який сильно постраждав від рук російських окупантів. Він є одним із засновників бюро Foster + Partners, яке розпочало роботу з 1967 року. Фостера вважають основоположником стилю "хай-тек". Він одним із перших почав впроваджувати у будівництві енергоефективні технології.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

139

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом