Американці збудували найвищий хмарочос у Мехіко. Фото

Архітектурна студія із США Pelli Clarke & Partners завершила будівництво найвищого хмарочоса Mitikah у столиці Мексики.

Як повідомляє Dezeen, висота хмарочоса – 267 метрів, розташувався в районі Беніто Хаурес у Мехіко, поряд з історичним районом Койоакан. Симетрична скляна вежа підноситься над міською забудовою, що складається в основному з малоповерхових будинків на одну родину, тому Mitikah, безумовно, є найвищою будовою, яка добре видно з усіх околиць.

Щоб краще інтегрувати 62-поверхову вежу з навколишньою територією, було споруджено низку навісів для створення ступінчастого входу.

"Ми зберегли градуйовані козирки над входом і наголосили на зв'язку між небом і землею. Torre Mitikah - це ventana al infinito (вікно в нескінченність), допоможе людям дістати до небес", - розповіли архітектори.

Вперше вежу намагалися здати в експлуатацію у 2007 році в межах генерального плану району, який також розробляла компанія Pelli Clarke & Partners. Але в 2015 році хмарочос купив новий забудовник, який вирішив змінити генплан. У результаті було змінено всі технічні параметри, включаючи майже всі початкові проєкти. Були спроєктовані навіси, остаточне планування зменшило площу комплексу, який включає кілька невеликих структур, що з'єднуються з Mitikah на першому поверсі.

Pelli Clarke & Partners змогли зберегти аспект початкового генерального плану, який включав заглиблення вулиці під землю для розширення пішохідного коридору.

Сам хмарочос був спроєктований у співпраці з американським інженером Бартом Салліваном. Вежа має простий силует овальної форми. Mitikah відкрилася у вересні 2022 року, змістивши Torre Reforma, побудовану LBR&A Architectos, як найвищий хмарочос у місті. Хоча Mitikah найвищий у Мехіко, він лише четвертий за висотою в країні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Мексиці запланували будівництво футуристичного міста Smart Forest City. За словами архітектора Стефано Боері, це ботанічний сад у сучасному місті, заснований на спадщині майя та його зв'язку з природним та священним світом. Міська екосистема, де природа та місто переплітаються та діють як єдиний організм.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

167

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом