3D-принтер будує будинки за тиждень: в США почали використовувати нову технологію. Фото

В американському містечку Калвертон, який знаходиться в штаті Нью-Йорк, за допомогою 3D-принтера побудували житловий будинок протягом 8 днів.

Як повідомляє Reuters, проєктуванням будинку зайнялася компанія SQ4D, для побудови вона використовувала нову технологію 3D-друку. Цього разу принтер відливав бетоном блоки і, таким чином, виконував роботу будівельників. На будівництво стін пішло всього 48 годин.

Як розповів операційний директор SQ4D Кірк Андерсен, за основу взяли принцип роботи настільного 3D-принтера, який працює з пластмасою. Свою копію вони зробили більшою і залили туди бетон.

"Ми встановлюємо доріжки на кожній стороні конструкції, де планували друк", - повідомив Андерсен.

Принтер в результаті їздив взад і вперед, шарами нарощуючи стіни, додав він, розповідаючи про принцип роботи винаходу. Крім того, що процес зведення будинку зайняв небагато часу, він вийшов ще на 30% дешевше, якби був побудований за звичайними стандартами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Бельгії вперше в історії створили двоповерховий будинок за допомогою 3D-принтера. Будівництво будівлі зайняло близько 3-х тижнів. Компанія планує, що в майбутньому цей процес вдасться скоротити – аж до 2-х днів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

197

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом