"Квіти України" вже ніхто не знесе: будівля стала пам'яткою архітектури

Будівлю "Квіти України" на вулиці Січових Стрільців, 49 в Києві занесли до реєстру державних пам'яток, що має захистити її від демонтажу.

Про це написав міністр культури Олександр Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, відповідний наказ був підписаний у п'ятницю, 6 серпня. "Тепер "Квіти" – офіційно є пам'яткою архітектури, монументального мистецтва місцевого значення", - підкреслив міністр.

Згідно із законодавством, будинок одержав охоронний статус, тепер його не можна перебудувати або руйнувати. Ткаченко також подякував киянам, які змогли зупинити демонтаж "Квітів України" і таким чином врятувати їх.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Департамент з охорони культурної спадщини КМДА на початку серпня присвоїв будівлі на Січових Стрільців, 49 статус тільки виявленого об'єкту культурної спадщини. Власник будівлі має протягом місяця підписати охоронний договір. Так, "Квіти України" потрапили під захист закону "Про охорону культурної спадщини" і тепер проведення будь-яких будівельних робіт потрібно узгоджувати з відповідним держорганом. Перед цим влада Києва анулювали контрольну картку, таким чином заборонивши проведення будівельних робіт.

Як вже йшлося, 12 липня забудовник почав зносити фасад "Квітів України". Щоб заблокувати роботу техніки, кияни були змушені зламати будівельний паркан.

Сьогодні володіє будівлею компанія "Квіти України". Раніше тут розташовувався один з найбільших квіткових магазинів в країні. Крім нього тут були оранжерея, виставковий зал і проходили різні гуртки з флористики. Після проведення будівельних робіт тут мав з'явитися офісний центр з паркінгом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом