Кривонос розповів, які об'єкти ДІАМ ніколи не введе в експлуатацію. Фото

Інспектори Державної інспекції архітектури та містобудування відмовили у видачі сертифіката про прийняття в експлуатацію дитсадка у Закарпатській області, в якому проводилася за бюджетні гроші реконструкція.

Про це написав глава ДІАМ Семен Кривонос на своїй сторінці у Facebook.

"Такі об'єкти ми ніколи не будемо вводити в експлуатацію! Я хочу, щоб це зараз почули всі замовники. Те, що ви бачите на фото – результати "реконструкції" дитячого садка в Закарпатській області", – повідомив чиновник.

За його словами, замовник подав документи для введення об'єкта в експлуатацію, але він виявився в дуже сумному стані. Серед основних порушень – відсутність умов інклюзивності, належних поручнів для пересування дітей, пожежних гідрантів, облаштування сміттєвих майданчиків, пошкоджена система водозабору та інші нюанси. При цьому інспекторам не надали всіх необхідних для перевірки документів. Йдеться про акти прийому електропроводки і силового електрообладнання, зовнішньої каналізації, системи блискавкозахисту, мереж внутрішнього газопостачання тощо.

Кривонос зазначив, що на реконструкцію витратили більше 26 млн гривень бюджетних коштів, у зв'язку з цим глава ДІАМ пообіцяв, що звернеться до правоохоронних органів для розслідування можливої розтрати.

Раніше повідомляли, що працівники ДІАМ за перший тиждень своєї роботи обробили понад 1300 документів. Як відзначили в Мінрегіоні, таким чином новостворений контролюючий орган продемонстрував "достатню ефективність". Разом з тим, як з'ясували експерти НЕРУХОМІ, за вказаний час роботи Держінспекція не прийняла в експлуатацію жодного житлового комплексу. Дозволи на будівництво вдалося отримати лише двом забудовникам на об'єкти в Одеській і Львівській областях.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом