Коронавірус підігрів попит і ціни на нерухомість під Києвом

Попит на нерухомість в Київській області виріс через карантинні заходи внаслідок пандемії коронавірусу.

Про це повідомили в компанії NAI Ukraine, передає Інтерфакс-Україна.

Як помітили в компаніях, які займаються будівництвом котеджів, інтерес до заміської нерухомості виріс в середньому до 20%, в той час як попит на житло в новобудовах столиці трохи просів. Аналітики пов'язують це явище зі зміною поглядів у зв'язку з пандемією. На ринку з'явився сегмент покупця, який розглядає заміську нерухомість уже як спосіб інвестиції, а не місце проживання.

Найбільшою популярністю користуються об'єкти, в яких дотримується баланс за ціною, функціональностю і площєю. Зазвичай, це будинки від 100 до 200 "квадратів" з присадибною ділянкою до 12 соток. Важливе значення має також розвинена інфраструктура регіону.

Нерухомість під Києвом подорожчала
pixabay

Як відзначили аналітики компанії, популярністю користуються менші за площею, але більш нові котеджі, ніж великі, але з застарілою архітектурою будинку. Затребуваними стають і таунхауси, із середньою площею 150-175 "квадратів" і маленькою прибудинковою територією – не більш двох соток.

У NAI відзначили, що зростаючий попит підігрів і ціни на заміську нерухомість. Так, в гривнях вартість котеджів зросла на 26,6%, в доларах – на 5%. Але в цілому ж, за 10 років ціни продемонстрували негативну динаміку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, через карантин у Києві частка вільної офісної нерухомості за підсумками 2020 року зросла на 3,5% у порівнянні з попереднім роком і в цілому склала 12,5%.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук