Компанія "Квіти України" прокоментувала скандал зі знесенням будівлі

Фірма "Квіти України" не отримувала ніяких документів про арешт будівлі на вулиці Січових Стрільців, 49 у Києві.

Про це написав керуючий партнер компанії Олексій Пишний у себе в Facebook.

Так, за його словами, фірма дізналася про арешт нерухомості, що забороняє будь-які дії з нею, лише з соцмереж і ЗМІ.

"ПрАТ "Квіти України" не повідомили ані про подання прокурором Шевченківської окружної прокуратури про накладення арешту на нерухоме майно ПрАТ "Квіти України", ані про дату та час розгляду Шевченківським районним судом Києва зазначеного клопотання, ані про винесення судом відповідної постанови", – написав Пишний.

Проте, він заявив, що компанія припинила проведення робіт на ділянці і вивезла будівельну техніку звідти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Шевченківський райсуд Києва у вівторок, 13 липня, заарештував будівлю "Квіти України" на вулиці Січових Стрільців, 49. Як розповів депутат Дмитро Гурін, таке рішення суд прийняв у справі про самоправство, відкритої за заявою одного з активістів.

Крім того, міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що цього ж дня інспектор МКІП відправився на Січових Стрільців, 49, щоб вручити забудовнику припис про заборону будь-яких будівельних робіт за вказаною адресою.

Відомо, що 12 липня техніка встигла знести частину фасаду будівлі "Квіти України", поки активісти не зламали паркан і не заблокували роботу будівельників.

Скандал з цією будівлею піднявся ще задовго, коли забудовник замість обіцянки пересадити 35-річний виноград, який обплітав фасад, банально зрізав його.

Замовником будівництва виступає ПрАТ "Квіти України", а головним підрядником – ТОВ "Амбаса". За даними порталу YouControl, бенефіціарами "Квітів України" є Олексій Пишний та Андрій Скалозуб. Статутний капітал компанії – понад 236 тисяч гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом