Одеська ОПГ привласнила чужу нерухомість на 14 млн

В Одесі затримали банду, яка займалася шахрайством з нерухомістю. За даними слідства, її члени привласнили квартири та інші приміщення на 14 мільйонів гривень.

Про це повідомили у поліції Одеської області.

Так, з 2016 року бандити промишляли заволодінням нерухомості: квартирами одиноких померлих громадян, квартирами з іпотек банків, а також нежитловими приміщеннями, що належать територіальній громаді міста.

Використовуючи реквізити фіктивного підприємства, учасники "схеми" спочатку реєстрували право власності на нього, чим фактично легалізували нерухомість, а в подальшому продавали добросовісним покупцям.

Всього в період з липня 2016 року по листопад 2018 зловмисники незаконно заволоділи 12 об'єктами нерухомості в Одесі на загальну суму майже 14 мільйонів гривень.

Зараз наклали арешт на вказані об'єкти нерухомості. У такий спосіб вдалося запобігти реалізації п'яти з них, які вже були незаконно зареєстровані, але продати їх ділки не встигли.

Крім того, поліцейські встановили причетність організатора та одного з учасників злочинної групи до розбою і викрадення людини. Чоловіки, використовуючи вогнепальну зброю, напали на 31-річного одесита і викрали з метою "вибити" з нього розписку про отримання коштів і документи на нерухоме майно.

В ході обшуку правоохоронці виявили кілька десятків мобільних телефонів, комп'ютери, банківські картки на третіх осіб, боргові розписки, копії документів на нерухомість, візитки нотаріусів, копії паспортів, балаклави і інші докази злочинної діяльності.

Семеро затриманих членів банди очікують обрання запобіжного заходу.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом