Кличко розповів, як Київрада може допомогти інвесторам Укрбуду

Київрада повинна піти назустріч інвесторам Укрбуду і прийняти рішення у своїй компетенції, яке допоможе постраждалим швидше отримати своє житло.

Про це у вівторок, 7 липня, заявив мер столиці Віталій Кличко, передає пресслужба КМДА. "Ми вчора обговорювали з главами фракцій і продовжимо шукати компроміс, щоб допомогти інвесторам Укрбуду. Як ви знаєте, там є три проблемні моменти. Рішення двох з них залежить від Міноборони та уряду. А один – в компетенції міста, можемо допомогти людям і ми", – підкреслив Кличко.

Він зазначив, що, оскільки грошей на добудову об'єктів не вистачає, Київміськбуд звернувся до міської влади скасувати сплату пайової участі на об'єкти Укрбуду. Це дозволить до кінця року завершити кілька будинків і люди зможуть отримати своє житло.

"Я вважаю, що в цій ситуації це – правильне рішення. Тому що люди не винні. І таке рішення залежить від нас з вами. Його проєкт ми винесемо на розгляд Київради 23 липня. До цього часу керівництво Київміськбуду зустрінеться з керівниками фракцій, з депутатами, представниками інвесторів і надасть всі необхідні обґрунтування і пояснення", – повідомив Кличко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, про те, що столична влада збирається звільнити Київміськбуд від сплати пайового внеску незавершених об'єктів корпорації Укрбуд вперше розповів глава будівельної компанії Ігор Кушнір.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом