Кличко розповів про катастрофічне зростання заборгованості за комуналку у Києві

У Києві заборгованість за комунальні послуги зросла до 4 млрд гривень: люди стали рідше платити за воду і тепло.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі одного з телеканалів, передає у вівторок, 26 січня, пресслужба КМДА.

За його словами, високі ціни на енергоносії спровокували напруженість в суспільстві, що вилилося в зростання заборгованості за послуги ЖКГ. Кличко також застеріг, що такі ціни на газ можуть призвести до соціального вибуху. Мер повідомив, що Асоціація міст України ініціювала переговори з урядом і депутатами щодо вартості газу. Крім того, зауважив Кличко, необхідно обговорити компенсації для теплопідприємства через різницю у тарифах між фіксованою і ринковою ціною на газ.

"У будь-якому випадку питання компенсації не може бути покладено на місцеві бюджети. Адже 4 млрд грн за опалювальний сезон тільки в Києві – це непідйомна сума для міста", – зауважив мер столиці.

Він також повідомив, що подібна ситуація може призвести до банкрутства низки комунальних підприємств.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві жителі деяких новобудов отримали в платіжках рахунки за опалення на 10 тисяч гривень і більше. У Київтеплоенерго прокоментували цю ситуацію, заявивши, що це не фейк. При цьому аномально високі платежі стосувалися виключно жителів новобудов, де частина квартир оснащена індивідуальними лічильниками на тепло, інші ж платять за показниками загальнобудинкового приладу.

Комунальники також розповіли, що робити, аби уникнути переплат.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом