Киянина судитимуть за незаконно побудований ресторан у центрі столиці

Киянина судитимуть за самовільну споруду в межах історико-архітектурного заповідника у Подільському районі.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури.

Співробітники правоохоронних органів встановили, що чоловік, не маючи будь-яких дозвільних документів, звів прибудову до будинку на вулиці Петра Сагайдачного. Таким чином він незаконно зайняв ділянку площею 0,02 га.

Прокуратура Києва підготувала до суду обвинувальний акт, зажадавши знести самовільно зведену будівлю.

У повідомленні прокуратури не уточнюється, про який будинок ідеться. Однак в супровідному фото будинок за адресою вулиця Петра Сагайдачного, 14. Це прибутковий будинок 1876 року, який має статус пам'ятки місцевого значення. З боку вулиці Андріївської до нього прибудовано приміщення ресторану Fiji, передає Хмарочос.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві недавно комунальники демонтували веранду грузинського ресторану "Хурма". Прибудова була незаконною, розташовувалася майже впритул до станції метро "Золоті ворота" і закривала фасад пам'ятки архітектури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

162

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом