Кияни звалили будівельний паркан біля озера Вирлиця

У Києві днями відбулася акція протесту проти забудови біля озера Вирлиця, під час якої був зламаний будівельний паркан.

Як повідомляє ТСН, на місце приїхали чергові поліцейські, однак правоохоронці не стали втручатися у конфлікт. Активісти розповідають, що це не перша акція протесту, а також обіцяють проводити їх і надалі, щоб демонтувати повністю будівельний паркан.

"Його просто демонтуємо потроху, тому що його дуже багато і це фізично складно. Це вже, здається, третій або четвертий раз", – розповів киянин Андрій Медведько.

Нагадаємо, що на засіданні Київради 13 липня відбулося обговорення питання щодо забудови Вирлиці. В результаті було прийнято протокольне рішення, згідно з яким зібрати з усіх профільних комісій Ківсовета і департаментів КМДА, а також всіх, хто має відношення до даного будівництва додаткову інформацію, обговорити її, і лише потім приймати комплексне рішення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще в червні депутати Київради мали проголосувати за оголошення ландшафтним заказником території біля озера Вирлиця. Однак мер Віталій Кличко попросив відкласти прийняття цього питання. Він розповів, що його думка з цього приводу радикально змінилася, після того як він поспілкувався із забудовником і детально ознайомився з проєктом.

Відомо, що орендарем трьох земельних ділянок, загальна площа яких досягла 30 гектарів, є компанія "Мрія-Інвест". За даними YouControl, ТОВ "Мрія-Інвест" зареєстрували 18 років тому. Керівником є Наталя Науменко. З компанією також пов'язаний і колишній шкільний друг мера Віталія Кличка Юрій Іонанов.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

257

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом