Кияни перекрили вулицю, протестуючи проти забудови Мінського масиву

Жителі Мінського масиву в Києві влаштували акцію протесту вранці у середу, 7 квітня, перекривши автомобільний рух бульваром Рокоссовського.

Про це повідомили в пабліку "Оболонь News".

Як повідомляється, на акцію прийшли трохи більше ста людей. Вони перекрили проїзд на Рокоссовського, намагаючись таким чином привернути увагу влади столиці до проблеми з забудовою мікрорайону. Акція проходила мирно. Її повторити планують 16 квітня під стінами Київскої міської держадміністрації.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, новий детальний план територій передбачає забудову між вулицею Кондратюка та північним і західним кордоном лісу в Оболонському районі. Згідно з документом, тут збираються звести 19 висоток (від 16 до 26 поверхів) на 6307 квартир. Таким чином кількість жителів масиву орієнтовно зросте на 11 тисяч осіб.

При цьому істотного розвитку інфраструктури чекати не доводиться. Для дітей планують побудувати лише три дитячих садки на 420 місць і школу на 1500 учнів. А ось про будівництво нових медичних установ і транспортних розв'язок мова не йде взагалі. Крім того, в документі йдеться, що буде знесений гаражний кооператив і побудований замість нього багатоповерховий паркінг. Це викликало додаткове обурення серед місцевих мешканців. Оскільки з забудовою мікрорайону тут і так вже спостерігаються проблеми з паркуванням, після того як знесуть гаражний кооператив і побудують нові будинки – людям просто не буде куди ставити авто.

Розробку зазначеного ДПТ погодив ще в 2015 році тодішній заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом