Київський готель "Україна" виставлять на продаж за 1 млрд гривень

1 хв


Кабінет міністрів включив до списку об’єктів великої приватизації державної власності держпідприємство “Готель “Україна”. Про це йдеться у розпорядженні від 23 квітня 2024 р. № 352-р.

Готель “Україна” розташований на Майдані Незалежності у Києві. Це перша в столиці висотна споруда. Відкрили готель 28 вересня 1961 року.

Раніше голова Фонду держмайна України Віталій Коваль повідомив, що готель “Україна” можуть виставити на продаж наприкінці цього літа або у третьому кварталі цього року. Його оцінюють у понад 1 млрд грн.

Готель назбирав понад 45 млн гривень боргів. Проте, за словами Коваля, у готелю за останній рік зросли доходи, адже зараз там стали активно проводити не менш ніж 15 заходів щомісяця.

“Ми хочемо представити цей готель як цікавий об’єкт транснаціональним мережам. Інтерес з боку ринку є, у тому числі з боку іноземних операторів, які вже запитують технічну інформацію по ньому. Ба більше, іноземці розглядають цей готель як перспективну "п’ятірку" (на сьогодні він має 4 зірки)”, — зазначив голова ФДМУ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше в Києві продали готель "Ермітаж", який розташований на вулиці Богдана Хмельницького. Будівлю купили за 311 млн гривень. За готель боролися 15 компаній, у результаті його вартість зросла в 15 разів: з 21,2 млн гривень до 311 млн гривень. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

616

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом