Готель "Ермітаж" купив колишній партнер Валерія Хорошковського

Будівлі готелю "Ермітаж", розташовані в центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького, продали за 311 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Фонду державного майна.

За готель боролися 15 компаній, у результаті його вартість зросла в 15 разів: з 21,2 млн гривень до 311 млн гривень. Коментуючи торги, у ФДМ зазначили, що продаж "Ермітажу" став найдорожчим аукціоном з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року.

Згідно з умовами, переможці мають протягом 20 днів сплатити вартість лоту та ПДВ – 62 млн гривень. Також переможець зобов'язується підписати договір про охорону культурної спадщини та зберегти її історичну подобу.

До лоту входять дві будівлі: перша – це фасадний п'ятиповерховий будинок загальною площею 3165,8 кв. м, а друга – чотириповерховий флігель площею 1 963,3 кв.м на другій лінії забудови, що має проїзд у двір у лівому крилі.

Готель збудували на самому початку XX століття за проєктом київського архітектора Андрія Фердинанда Крауса.

Згідно з офіційними даними, переможцем аукціону стала компанія "Житомирський меблевий комбінат". За даними Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником компанії є Вадим Григор'єв. За даними ЗМІ, він є колишнім партнером Валерія Хорошковського – бізнесмена та ексглави СБУ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом