Київська прокуратура хоче відсудити ділянку у колишньої компанії Медведчука

1 хв


Дарницька окружна прокуратура Києва подала до суду з вимогою розірвати договір оренди 40,2 га землі на Осокорках. Його уклали ще у 2005 році, повідомила пресслужба міської прокуратури.

Йдеться про дві земельні ділянки площею 245 тисяч кв м і 157 тисяч кв м на території житлового масиву Позняки-Західні. Їх вартість оцінюють у понад 1,9 млрд гривень. Київська міська рада передала ділянки у 2005 році в довгострокову оренду ТОВ "Академ-Клуб" для комплексної забудови та благоустрою території з відселенням мешканців, облаштуванням водно-ландшафтної зони та парку для суспільних потреб.

Товариство протягом 19 років ухилялось від виконань умов договору, використовувало ділянки не за цільовим призначенням та не платило за оренду. Внаслідок цього з 2017 року до місцевого бюджету не надійшло понад 62 млн гривень. Кошти мали спрямувати на фінансування місцевих програм соціально-економічного та культурного розвитку столиці.

Академ-Клуб контролюється двома кіпрськими компаніями: Viemar Holding LTD та Pilawer Limited. Остання пов'язана з Віктором Медведчуком. Керівником компанії вказаний Ян Марченко. Він раніше працював помічником народного депутата Тараса Козака, якого підозрюють у державній зраді.

Господарський суд відкрив провадження у справі за позовом Дарницької окружної прокуратури міста Києва про розірвання договору оренди та повернення земельних ділянок.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Вищий антикорупційний суд конфіскував заводи будматеріалів у російського олігарха. Суд стягнув на користь держави 100% корпоративних прав виробника газобетонних конструкцій "Аерок". Вони раніше належали групі ЛСР росіянина Андрія Молчанова.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.1т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом